truck problem

Discussion in 'The Garage' started by gonefast199, Jan 9, 2019.

  1. gonefast199

    gonefast199 Newbie

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2019
    Location:
    ontario
    i got a 1993 chevy 4.3 tbi rwd automatic.
    will start running bad after warming up and acting like its starving for gas or something but i hit the gas and sometimes it will level back out . and also happens when i put it in reverse or drive it happens also. It wiill also run fine on the street (sometimes) but when i start to break it starts to stall or something and then once i stop its fine again or ( sometimes) will try to pull me through the light. no engine light either. i changed a bunch of stuff but idk could it be a ground? ran good all summer tho besides the hard starts but always started. If you guys got any idea's post them pleasel. Thanks!
     
  2. Wade

    Wade I'm Awesome

    Messages:
    189
    Likes Received:
    95
    Joined:
    Dec 4, 2017
    Location:
    Wisconsin
    What all did you replace?

    Have you checked fuel pressure?
     
  3. PlayingWithTBI

    PlayingWithTBI Newbie

    Messages:
    26
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jan 3, 2019
    Location:
    Tonopah, AZ
    Hitting the brakes and stalling can be an indication of a vacuum leak. Spray some carb cleaner around the TB (including the throttle shaft) and vacuum lines while the engine is running.
     
  4. gonefast199

    gonefast199 Newbie

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2019
    Location:
    ontario
    Ive tried fuel pumps, fuel regulator in tbi, tps, iac, fuel filter, fuel pump fuse thing frogot name its on the firewall. cleaned battery connections and ground connecion for ecm harness by the thermostat. coolant sensor by thermostat. wires are new acdelcos sparkplugs are gaped and ok got some oil on them cleaned em and put em back in. newish cap and rotor and ignition coil less then 2k kms newish egr . egr sensor is cracked but was still running like that before i accidently cracked a vacum tube on it. i deleted the charcoal canister from the truck a while ago. cleaned the fuse links on the firewall also. new water pump less then 2k kms ago new coolant. i put new paste on the icm on the distributer. i got no ground strap from the back off engine to firewall it was old fell off gona add new one. my turn signals also make the battery gauge wiggle back and forth a bit when i use em.
     
  5. gonefast199

    gonefast199 Newbie

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2019
    Location:
    ontario
    i dont have a fuel pressure tester so i cant test it.
     
  6. df2x4

    df2x4 Domestics only.

    Messages:
    5,290
    Likes Received:
    1,927
    Joined:
    Mar 1, 2012
    Location:
    Missouri
    You should be able to borrow one from an auto parts store if you put down a deposit.
     
    gonefast199 likes this.
  7. jkeaton

    jkeaton I need a beer.

    Messages:
    1,835
    Likes Received:
    313
    Joined:
    Jan 1, 2013
    Location:
    Winston Salem, NC
    Easy enough to rent one. That should be your next step.
     
    gonefast199 likes this.
  8. delta_p

    delta_p I'm Awesome

    Messages:
    103
    Likes Received:
    34
    Joined:
    Jan 8, 2017
    Location:
    Alabama
    That and fuel pressure is the first place i go to in symptoms like these.
     
    gonefast199 likes this.
  9. wheelman

    wheelman I'm Awesome

    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    Joined:
    Mar 22, 2015
    Did you spray clean the inside of the throttle body.behind the air filter.carb cleaner will work.
     
  10. gonefast199

    gonefast199 Newbie

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2019
    Location:
    ontario
    could this be the problem lol ?? 20190115_151424.jpg
     

Share This Page