Clutch is running me in circles

Disclaimer: Links on this page pointing to Amazon, eBay and other sites may include affiliate code. If you click them and make a purchase, we may earn a small commission.

whittenetx

Newbie
Joined
Oct 30, 2021
Messages
20
Reaction score
16
Location
Texas
91 k1500 5spd my clutch pedal never really worked 100% but I would say atleast 8.5/10 but about a couple weeks ago it would randomly go to the floor. Didn't feel like guessing & parts are cheap so I just replaced the slave and master at the same time and bled it until it felt better than it ever has. Drove home didn't make it half way to town and it was doing it again so I bled it again when I got home with the same results. It will work perfectly when I'm bleeding it than randomly while driving no pedal at all. And then I might get a mile down the road and it works half way again... I know sometimes getting all the air out can be tricky but I've bled this this atleast 10+ occurrences over a couple weeks with no permanent improvement. And another detail I have no leaks external slave cylinder only one line from it to the master cylinder so it would be easy to see also fluid stays full.... needless to say I'm stumped please help
 

Erik the Awful

Supporting Member
Supporting Member
Joined
Aug 9, 2019
Messages
7,474
Reaction score
15,160
Location
Choctaw, OK
Inside the bellhousing, but not inside the transmission case. If your clutch fork is falling off the pivot, or if the pivot has worn through the fork you'll get the symptoms you're seeing.
 
Top