Help! Front brakes not releasing fully.

Discussion in 'Axles + Brakes' started by Carolina_'99Hoe, Mar 13, 2017.

  1. Carolina_'99Hoe

    Carolina_'99Hoe OBS Enthusiast

    Messages:
    92
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Nov 11, 2015
    Location:
    North Carolina
    Ok, recently removed a lift off of my c2500 suburban with hydroboost brake system. only 150k miles. It was fine for a couple days but now the front brakes are dragging badly and they won't release. The pedal gets firmer and firmer as you drive and the truck gets warm. Ive ordered new calipers and front brake lines in case one seized or a line is collapsing, but both front brakes lock up equally as bad. The rear drums aren't dragging. But i don't know much about hydroboost, could it be the MC?
     
  2. IADC43

    IADC43 Newbie

    Messages:
    41
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Jun 1, 2014
    Location:
    Nevada, Iowa
    Sounds like a kinked line
     
  3. C30454

    C30454 Newbie

    Messages:
    46
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Feb 20, 2017
    Location:
    Tennessee
    If your brake light switch got adjusted improperly or disturbed during this procedure, it could keep your brake pedal from fully returning and that could cause your problem. It is dragging, and then as everything heats up from the drag, it also expands and gets tighter.


    Tom
     
    Carolina_'99Hoe likes this.
  4. Carolina_'99Hoe

    Carolina_'99Hoe OBS Enthusiast

    Messages:
    92
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Nov 11, 2015
    Location:
    North Carolina
    Would that cause both sides to lock up? And are you referring to a hardline because I just put new rubber hoses on it and made sure they weren't kinked.
     
  5. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    35
    Messages:
    966
    Likes Received:
    300
    Joined:
    Aug 20, 2015
    I had a bad vacuum booster once that did this. I'd have to crack the bleeder loose to get the car to move.
     
  6. Carolina_'99Hoe

    Carolina_'99Hoe OBS Enthusiast

    Messages:
    92
    Likes Received:
    38
    Joined:
    Nov 11, 2015
    Location:
    North Carolina
    it has a hydroboost. i went and got a low miles junkyard one, maybe if will fix the issue.
     
  7. Mountianjustice

    Mountianjustice Newbie

    Messages:
    21
    Likes Received:
    5
    Joined:
    Dec 25, 2016
    Location:
    South central pennsylvania 16650
    Had a 3rd gen Camaro do this. Ended up being the metal collar on the rubber line had rusted between the collar and rubber line and you could pump the brakes up but they wouldn't release. I cut the collar off and the problem went away.
     
    GMCTRUCKS likes this.

Share This Page