Weird AC problem

east302

I'm Awesome
Joined
Oct 4, 2013
Messages
3,117
Reaction score
2,582
Location
Jackson, MS
Do you have a spare control panel? It looks like it isn’t modulating the signal voltage to the actuator.
 

Mrozu

Newbie
Joined
Aug 23, 2021
Messages
6
Reaction score
0
Location
Poland
unfortunately no. is there some way to check it before I'll buy new one? here in Poland it's not that easy to find it so probably I'll end up buying on RockAuto and over there it is expensive, but new.
 

Mrozu

Newbie
Joined
Aug 23, 2021
Messages
6
Reaction score
0
Location
Poland
it's me again ;) is buying something like this and replacing it will fix my problem?

You must be registered for see images attach
 

Mrozu

Newbie
Joined
Aug 23, 2021
Messages
6
Reaction score
0
Location
Poland
so I bought a new (used) panel and readings on white wire are exactly the same. am I this lucky, that I bought another that has potentiometer broken identically?
 

east302

I'm Awesome
Joined
Oct 4, 2013
Messages
3,117
Reaction score
2,582
Location
Jackson, MS
Seems unlikely but anything is possible.

What is your voltage on the brown wire at the harness on the panel? Cavity 5, Circuit 141…it should be battery voltage with ignition on. See if there is any damage at the wire or if the connector is melted.



You must be registered for see images attach

You must be registered for see images attach
 

east302

I'm Awesome
Joined
Oct 4, 2013
Messages
3,117
Reaction score
2,582
Location
Jackson, MS
Does your temperature door work correctly? See if you can watch the notched dial while adjusting temperature.

If you have battery voltage to the panel but (nearly) a fixed signal voltage at the actuator, then to me it’s either the panel or you have damage in the white wire between the panel and the actuator connector.
 

Mrozu

Newbie
Joined
Aug 23, 2021
Messages
6
Reaction score
0
Location
Poland
yes, temp door work correctly. I'm thinking about buying potentiometer and just putting new wires.
 
Top