The wife's diesel Jeep

Discussion in 'Other Vehicle Builds' started by Sampuppy1, Sep 10, 2017.

  1. Sampuppy1

    Sampuppy1 Diesel nut

    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    873
    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    West MI
    Negative. Pulling the actuator off today.


    Sent from my flagged XT1635-01

    Tyler/T-Unit
     
  2. Sampuppy1

    Sampuppy1 Diesel nut

    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    873
    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    West MI
    Actuator is off. Split it open and found everything looking to be in good serviceable condition. Guess I'll just dab some solder in the few spots that commonly come loose and send it.

    If it still acts up I know I have issues elsewhere. The linkage and vanes move freely on the turbo side. The motor could just be getting sticky when it gets hot too. Like a hot starter not wanting to crank. If that's the case I'll have to buy a new one.


    Sent from my flagged XT1635-01

    Tyler/T-Unit
     
  3. Sampuppy1

    Sampuppy1 Diesel nut

    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    873
    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    West MI
    It limped again. Time for a new actuator. Also gotta get a brake controller now. I just bought a camper.


    Sent from my flagged XT1635-01

    Tyler/T-Unit
     
  4. Sampuppy1

    Sampuppy1 Diesel nut

    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    873
    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    West MI
    Brake controller is in. Jeep tows the camper wonderfully. Still limping but only when it's calling for full boost. We just had some financial changes (minor) but it will get a new actuator before winter since the wife will need it for bad weather driving.

    Sent from my flagged XT1635-01

    Tyler/T-Unit
     
  5. Sampuppy1

    Sampuppy1 Diesel nut

    Messages:
    10,687
    Likes Received:
    873
    Joined:
    Mar 26, 2013
    Location:
    West MI
    Turbo actuator is in! 15 mins and $600 later. But I have all the psi's again and no more limp mode! Also got the brake controller hooked up correctly as well now. I effed up the first time and didn't get the input from the brake light hooked up so it wouldn't activate the brakes with the pedal. I could do it with the lever on the controller though so it wasn't nearly as sketchy as it could have been. (oops!)[​IMG][​IMG][​IMG]

    Sent from my flagged XT1635-01

    Tyler/T-Unit
     
    Biggershaft96 likes this.

Share This Page