Bought a CC Dually 454 Whipple

Discussion in 'Member Trucks' started by Supercharged111, Nov 20, 2016.

  1. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    Finally got it running last night. Had to flash a custom operating system on there to accomodate the 2 bar MAP. Ran like shit though, but good enough to get it home. Threw a P0200, open/short/problem with the injector circuit. I broke out the multimeter and injectors 6 and 8 were showing open circuit. This morning, injector 8 claimed to be good. Back off came the plenum and sure as shit 6 and 8 weren't fully seated. I also remembered last night that I hadn't attached the vacuum reference line to the FPR so I did that too while I was in there. Truck runs better than ever now so we can proceed with wideband installation followed by boost.
     
    Christian Steffen and BNielsen like this.
  2. Christian Steffen

    Christian Steffen I'm Awesome

    Messages:
    873
    Likes Received:
    229
    Joined:
    May 31, 2016
    Location:
    Yankton, SD
    Hell yeah, good luck.
     
  3. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    20190623_183120.jpg

    Truck was giving 13:1 at WOT, with the blower it's worse. Gonna need to deal with the fuel to trailer all the way to MI.
     
    Christian Steffen and BNielsen like this.
  4. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    Driveability is good with the blower, but WOT fueling is waaaaayy short. Gonna rent a fuel pressure gauge tomorrow to make sure I have enough pump and if so, will push forward with VE and MAF tuning to bring it back in line. Virtually no knock retard in closed loop, mostly only WOT which is where it's coming up way short on fuel. Gotta get the wideband talking to EFILive but first I need the cord which I can't find. Hopefully it's in the 1500's glovebox.
     
    Christian Steffen and andy396 like this.
  5. Christian Steffen

    Christian Steffen I'm Awesome

    Messages:
    873
    Likes Received:
    229
    Joined:
    May 31, 2016
    Location:
    Yankton, SD
    Hopefully its just the tuning.
     
  6. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    It's running out of fuel pressure badly, drops down around 40. I'll have my injectors maxed at sea level trying to cover up a loss of fuel pressure with additional injector open time. I need a Walbro 255 and FAST. Which 255 fits our trucks? There are 3 different in tank versions.
     
  7. JSlezak83

    JSlezak83 I'm Awesome

    Messages:
    101
    Likes Received:
    47
    Joined:
    Jan 13, 2019
    Location:
    RI
    I feel like something like a 4th gen F-body should fit in the bucket, but I’m totally spit wadding. Most of my GM EFI knowledge ends before OBDII was a thing.
     
  8. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    Mine doesn't have the bucket, it's the old style sender.
     
  9. Supercharged111

    Supercharged111 I'm Awesome

    Age:
    36
    Messages:
    3,080
    Likes Received:
    1,238
    Joined:
    Aug 20, 2015
    So finally found the serial cable to get the wideband talking to EFILive. Plugged it in, set it up, and went for a rip.



    By doing this, I disabled my AFR gauge to feed EFIlive. When I got back, the data is looking kinda weird. It claims on one hand that I'm in the 9s WOT in one area of the software and in another the northern 12s. I have to wonder if I'm still doing something wrong.
     
    BNielsen likes this.
  10. Christian Steffen

    Christian Steffen I'm Awesome

    Messages:
    873
    Likes Received:
    229
    Joined:
    May 31, 2016
    Location:
    Yankton, SD
    I wanna say that it was the gss340 that i used, but im not 100% on that. Mine does have the bucket though..

    That's a lot of pressure to be down..

    Do you have to setup a transfer function to convert your WB voltage to AFR? Any issues with that?
     

Share This Page